Over Daguitstap naar Leuven

Activiteiten

Davidsfonds Activiteiten
Ben je geïnteresseerd in taal, geschiedenis, kunst of erfgoed? Zoek op deze pagina naar een activiteit die jij interessant vindt. Wij kijken er alvast naar uit om je binnenkort te ontmoeten op één van onze activiteiten!

Activiteiten in de kijker

18 apr

Daguitstap naar Leuven

Vanuit het station in Brugge vetrekken we per trein naar de studentenstad Leuven. Gegidste wandelingen in de voor- en in de namiddag. Er is een lunch en een koffiestop voorzien om wat bij te praten.

dinsdag 18 april 2023 van 08:55 uur tot 20:00 uur

Na de geslaagde treinuitstap naar Brussel van vorig jaar, gaan we op dinsdag 18 april 2023 met de NMBS naar Leuven. Om 9.08 u. vertrekken we op spoor 5 in het station van Brugge.

Onze gids Elsy Vandezande pikt ons op aan het station van Leuven rond 11.00 u. Ze geeft ter plaatse al wat uitleg en neemt ons dan mee naar het centrum. Via de grote Markt en het stadhuis gaan we richting de Sint-Pieterskerk, waar twee schilderijen van Dieric Bouts te bewonderen vallen.

Rond de klok van 13.00 u. lunchen we in brasserie Domus. We voorzien soep en een hoofdgerecht. Voor de soep kan je kiezen tussen champignonroomsoep of tomatensoep met balletjes. Voor het hoofdgerecht is er keuze tussen stoofvlees, bereid met Nostra Domusbier en een slaatje of een vispannetje. Graag je keuze vermelden bij de inschrijving. De drank is zelf ter plaatse te betalen.

Na de middag verkennen we het oude Leuven, onder meer het Pauscollege en de universiteitshal. Ook het Groot Begijnhof ligt op onze route.

Afhankelijk van de stemming van de deelnemers doen we nog een terrasje in Leuven. En dan is het tijd om de trein naar Brugge te nemen.

Prijzen

Ticket Prijs
65-plussers. Inbegrepen: treinreis, 2 gidsenbeurten, middagmaal (soep en hoofdgerecht). € 42,00
Minder dan 65 jaar. Inbegrepen: treinreis, 2 gidsenbeurten, middagmaal (soep en hoofdgerecht). € 52,00

Uitsluitend voor eigen DF Sint-Pietersleden.

Reserveren: is verplicht en dit ten laatste tegen woensdag 12 april 2023. Dat kan via de knop op de elektronische nieuwsbrief, via 0476 611 727 of via e-mail naar marc.rau@telenet.be. Er zijn slechts 20 plaatsen beschikbaar, wees er dus snel bij. Bij de inschrijving de keuze van soep en hoofdgerecht vermelden en als je plus of min 65 bent.

Betaling: na het bericht van bevestiging van je inschrijving door overschrijving op het rekeningnummer van Davidsfonds Sint- Pieters BE45 4760 0083 3989 en vermelding “Daguitstap” en de naam van de deelnemer(s).

Tip: we raden confortabele wandelschoenen aan.

Labels: ActiviteitCultuurLeuvenGeleid Bezoek