Over Concert: Mozart en Aho

23 mei
Brugge - Concertgebouw

Concert: Mozart en Aho

Symfonieorkest Vlaanderen o.l.v. Adrien Perruchon brengt werk van Wolfgang Amadeus Mozart, Kalevi Aho en Jonathan Pinchuk. Om 20.00 u. in het Concertgebouw.

donderdag 23 mei 2024 van 20:00 uur tot 22:30 uur

Ook dit werkjaar hebben we een voorstelling in het Concertgebouw op het programma staan. We kozen voor een avond met het Symfonieorkest Vlaanderen. De Belgische harpiste Anneleen Lenaerts neemt samen met fluitiste Marina Piccinini het voortouw in een nagelnieuw dubbelconcerto van de Finse componist Kalevi Aho. Dit is een belevenis om niet te missen. Aho componeerde het nieuwe werk bovendien speciaal op maat van Lenaerts en Symfonieorkest Vlaanderen. Het is een sensuele verkenning van een dromerig Arcadia, vol pastorale rust en met hier en daar een knipoog naar zijn muzikale inspiratiebron: Wolfgang Amadeus Mozart.

Waar Aho zich graag laat beïnvloeden door Mozarts talent voor licht en gratie, kiest dirigent Adrien Perruchon voor de donkere kleuren uit Mozarts voorlaatste symfonie. Melancholisch en turbulent, vol treurende zuchten en stormende angst. Maar evengoed teder en af en toe zelfs hoopvol. 

Ook in de bekende ouverture van Mozarts opera Don Giovanni weerklinkt naast razend onheil en tragiek ook telkens weer een positieve noot. Een ontroerend pleidooi voor het halfvolle glas.

PROGRAMMA 

Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791)

Ouverture uit Don Giovanni, KV 527 

Symfonie nr. 40, KV 550 

Kalevi Aho (°1949) 

~ Dubbelconcerto voor harp en fluit 

Jonathan Pinchuk (°2001) 

SOV Composers’ Academy ~ creatie: Werden de jaren stil

Prijzen

Aanvang: om 20.00 u. in het Concertgebouw in 8000 Brugge.

Deelnameprijs: 26 euro, exclusief voor de leden.

Reserveren: is noodzakelijk, graag tegen zondag 21 april 2024. Dat kan via de knop op de elektronische nieuwsbrief, via 0476 611 727 of via e-mail naar marc.rau@telenet.be. Het aantal plaatsen is beperkt.

Betaling: na de bevestiging van je inschrijving, kan je het bedrag overschrijven op het rekeningnummer van het Davidsfonds Sint-Pieters BE45 4760 0083 3989. Vermeld op je overschrijving ‘Concert’ en de naam van de deelnemer(s).

Goed om weten: enkele dagen voor de voorstelling bezorgen we jullie de tickets.

Labels: TaalLiteratuurTheater & dansActiviteitVoorstelling (theater, literatuur, film,...)