Over Gidsentocht

20-27 apr

Gidsentocht

Met Daniel Pieters als gids verkennen we ‘Beeldig Brugge’. Er zijn twee momenten op zaterdagnamiddag voorzien waaruit gekozen kan worden. We vertrekken telkens om 14.00 u.

Van zaterdag 20 april 2024 om 14:00 uur t/m zaterdag 27 april 2024 om 17:00 uur

In Van Daele lees ik voor het woord "beeldig" als synoniemen: beeldschoon, prachtig, verrukkelijk, allerliefst (in de taal van meisjes en vrouwen).

Dat Brugge beeldig is, zal niemand ontkennen. "Beeldig Brugge" als naam voor onze rondleiding is bedoeld als woordspeling.

Brugge heeft een veelvoud aan zeer mooie, beeldige beelden. Die beelden vertellen over onze geschiedenis, over ons geloof, over onze kunstenaars, over onze volksaard en nog veel meer. We zijn echter die schat aan beelden een beetje uit het oog verloren en vaak is het verhaal achter het beeld niet juist. Bijvoorbeeld denkt iedereen dat hij Jan (Breydel) kent. Vergeet het. Conscience was een romanticus, geen geschiedkundige en al helemaal geen Brugse gids, anders had hij geweten dat … Ja, ik zal het nog niet vertellen. Kom maar luisteren, want tijdens de rondleiding zal ik een tipje van een aantal sluiers oplichten en misvattingen rechtzetten. Mijn verhalen zullen gekruid zijn met interessante, grappige al dan niet pikante details. En er mag ook gelachen worden. Anders is mijn taak niet geslaagd.

Om de aandacht niet te laten verslappen, is er onderweg ook een mini-zoekwedstrijd van twee kleine opdrachtjes voorzien. En nadien drinken we er één op. Ik trakteer!

Tot ziens op de markt in beeldig Brugge.

Daniël

Prijzen

Datum: keuze tussen zaterdagen 20 en 27 april 2024.

Aanvang: om 14.00 u. stipt.

Startplaats: de Markt in Brugge, aan het standbeeld van Jan Breydel en Pieter de Coninck.

Deelnameprijs: € 6 voor DF-leden, € 9 voor niet-leden.

Reserveren: is noodzakelijk, graag tegen zondag 14 april 2024. Dat kan via de knop op de elektronische nieuwsbrief, via 0476 611 727 of via e-mail naar marc.rau@telenet.be. Vermeld zeker de keuzedatum.

Betalen: graag na je inschrijving op de gekende DF-rekening BE45 4760 0083 3989.

Labels: Geschiedenis & ErfgoedKunst & CultuurBeeldende kunst2 sessiesActiviteitLokaalCultuurWandeling met gidsstadsbezoek