Over Toneel: De Störm door Tutti Fratelli

Welkom bij Davidsfonds!

Ben je op zoek naar een leuke activiteit in jouw buurt? Dan ben je hier aan het juiste adres! Op deze pagina vind je een overzicht van al onze activiteiten, onze laatste nieuwtjes en maak je kennis met het lokaal bestuur. Tot binnenkort!

Aankomende activiteiten

 1. 08 feb

  Leeskring - De opgang (Stefan Hertmans)

  Leeskring: We bespreken het boek De opgang van Stefan Hertmans.
 2. Deze activiteit is uitverkocht
  11 feb
  inBrugge

  Toneel: De Störm door Tutti Fratelli

  Tutti Fratelli viert zijn 15-jarig bestaan met de voorstelling Störm, een prachtig eerbetoon aan bezielster Reinhilde Decleir.
 3. 22 mrt
  inBrugge-Sint-Pieters

  Luistercursus: mag er gelachen worden in de klassieke muziek

  Ditmaal gaat Dirk Deckers in zijn rijke collectie klassieke muziek op zoek naar humor. Mag er wel gelachen worden in de klassieke muziek?...
 4. 18 apr

  Daguitstap naar Leuven

  Vanuit het station in Brugge vetrekken we per trein naar de studentenstad Leuven. We bezoeken in de voormiddag het hoofdkwartier van het ...
Toon alle activiteiten
11 feb
Brugge - Koninklijke Stadsschouwburg

Toneel: De Störm door Tutti Fratelli

Tutti Fratelli viert zijn 15-jarig bestaan met de voorstelling Störm, een prachtig eerbetoon aan bezielster Reinhilde Decleir.

zaterdag 11 februari 2023 van 20:00 uur tot 22:00 uur

Tutti Fratelli neemt een uitzonderlijke plaats in binnen het Vlaamse theaterlandschap. Het geesteskind van Reinhilde Decleir is meer dan een sociaal artistiek project. Het is een warm nest waar kwetsbare mensen onbevreesd het gevecht aangaan met de theaterliteratuur.

Reinhilde Decleir vroeg jaren geleden aan Tom Lanoye om het stuk ‘The Tempest’ van William Shakespeare te herwerken. De bestsellerauteur ging in op dat verzoek op voorwaarde dat Decleir zelf de rol van tovenaar Prospero op zich zou nemen. Eerst corona en later haar ziekte doorkruisten helaas die plannen. Nu de voorstelling er eindelijk komt, is Reinhilde jammer genoeg al overleden, na een lange strijd tegen kanker.

Prospero, de verbannen hertog uit Milaan, ziet zijn kans schoon wanneer degenen die hem jaren geleden verraadden voorbij zijn eiland varen. Hij wekt als wraak een woeste storm op, die over de zee tot in de ziel door raast. De verraders die Prospero van de troonhebben gestoten, belanden op het eiland vol illusie, dat zingt en klingelt, waar uw orentuiten van den tingeltangel, van stemmen die, zo rap ge wakker wordt, u weer verlokken om in slaap te totteren. Wij mensen zijn een hemd van ’t zelfde laken: een droom.

En ons klein leven is maar een moment van kort ontwaken, tussen slaap en slaap. De Fratellianen tonen de mens met al zijn blutsen en builen, zijn onvermijdelijke duistere kanten en zijn onverzadigbare lust naar macht in een Monty Pythonesque enscenering en ondersteund door het trouwe Fratelli-orkest.

Tutti Fratelli viert aldus zijn 15-jarig bestaan met een prachtige hommage aan Reinhilde Decleir.

Prijzen

Reserveren: is verplicht, ten laatste tegen maandag 6 februari 2023. Dat kan via 0476 611 727of via e-mail naar marc.rau@telenet.be.

Let op: het aantal plaatsen is beperkt.

Betaling: na het bericht van bevestiging van je inschrijving op het rekeningnummer BE45 4760 0083 3989 van Davidsfonds Sint- Pieters met de vermelding “Toneel” en de naam van de deelnemer(s).

Labels: TaalLiteratuurTheater & dansActiviteitVoorstelling (theater, literatuur, film,...)