Over Toneel: De Störm door Tutti Fratelli

Welkom bij Davidsfonds!

Ben je op zoek naar een leuke activiteit in jouw buurt? Dan ben je hier aan het juiste adres! Op deze pagina vind je een overzicht van al onze activiteiten, onze laatste nieuwtjes en maak je kennis met het lokaal bestuur. Tot binnenkort!

Aankomende activiteiten

  1. 20-27 apr

    Gidsentocht

    Met Daniel Pieters als gids verkennen we ‘Beeldig Brugge’. Er zijn twee momenten op zaterdagnamiddag voorzien waaruit gekozen kan worden....
  2. 25 apr
    inBrugge Sint-Kruis

    Toneel: Grijze garnalen

    Met Dirk Deckers in de hoofdrol. In het Gemeenschapshuis in Sint-Kruis. Aanvang om 20.00 u.
  3. 08 mei

    Leeskring - De onverwachte broederschap (Amin Maalouf)

    We bespreken het boek De onverwachte broederschap van Amin Maalouf.
  4. 09 mei t/m 15 aug

    Avondfietstochten

    Vanaf donderdag 9 mei tot en met 15 augustus gaan we weer wekelijks fietsen. We starten om 19.00u stipt aan de Scheepsdalebrug en doen ee...
Toon alle activiteiten
11 feb
Brugge - Koninklijke Stadsschouwburg

Toneel: De Störm door Tutti Fratelli

Tutti Fratelli viert zijn 15-jarig bestaan met de voorstelling Störm, een prachtig eerbetoon aan bezielster Reinhilde Decleir.

zaterdag 11 februari 2023 van 20:00 uur tot 22:00 uur

Tutti Fratelli neemt een uitzonderlijke plaats in binnen het Vlaamse theaterlandschap. Het geesteskind van Reinhilde Decleir is meer dan een sociaal artistiek project. Het is een warm nest waar kwetsbare mensen onbevreesd het gevecht aangaan met de theaterliteratuur.

Reinhilde Decleir vroeg jaren geleden aan Tom Lanoye om het stuk ‘The Tempest’ van William Shakespeare te herwerken. De bestsellerauteur ging in op dat verzoek op voorwaarde dat Decleir zelf de rol van tovenaar Prospero op zich zou nemen. Eerst corona en later haar ziekte doorkruisten helaas die plannen. Nu de voorstelling er eindelijk komt, is Reinhilde jammer genoeg al overleden, na een lange strijd tegen kanker.

Prospero, de verbannen hertog uit Milaan, ziet zijn kans schoon wanneer degenen die hem jaren geleden verraadden voorbij zijn eiland varen. Hij wekt als wraak een woeste storm op, die over de zee tot in de ziel door raast. De verraders die Prospero van de troonhebben gestoten, belanden op het eiland vol illusie, dat zingt en klingelt, waar uw orentuiten van den tingeltangel, van stemmen die, zo rap ge wakker wordt, u weer verlokken om in slaap te totteren. Wij mensen zijn een hemd van ’t zelfde laken: een droom.

En ons klein leven is maar een moment van kort ontwaken, tussen slaap en slaap. De Fratellianen tonen de mens met al zijn blutsen en builen, zijn onvermijdelijke duistere kanten en zijn onverzadigbare lust naar macht in een Monty Pythonesque enscenering en ondersteund door het trouwe Fratelli-orkest.

Tutti Fratelli viert aldus zijn 15-jarig bestaan met een prachtige hommage aan Reinhilde Decleir.

Prijzen

Reserveren: is verplicht, ten laatste tegen maandag 6 februari 2023. Dat kan via 0476 611 727of via e-mail naar marc.rau@telenet.be.

Let op: het aantal plaatsen is beperkt.

Betaling: na het bericht van bevestiging van je inschrijving op het rekeningnummer BE45 4760 0083 3989 van Davidsfonds Sint- Pieters met de vermelding “Toneel” en de naam van de deelnemer(s).

Labels: TaalLiteratuurTheater & dansActiviteitVoorstelling (theater, literatuur, film,...)