Over Gidsentocht

Activiteiten

Davidsfonds Activiteiten
Ben je geïnteresseerd in taal, geschiedenis, kunst of erfgoed? Zoek op deze pagina naar een activiteit die jij interessant vindt. Wij kijken er alvast naar uit om je binnenkort te ontmoeten op één van onze activiteiten!

Activiteiten in de kijker

06-13 mei

Gidsentocht

Met Christel Aspeslag verkennen we de Brugse Vesten tussen de Boeveriepoort en de Ezelpoort.

Van zaterdag 6 mei 2023 om 14:00 uur t/m zaterdag 13 mei 2023 om 17:00 uur

De Brugse Vesten omringen de historische binnenstad van Brugge. Vroeger waren ze een militaire stadsverdediging, vandaag zijn ze een wandelpromenade die sinds 1850 stap per stap tot stand kwam. Als we langs de vesten wandelen, beseffen we niet altijd dat elk deel van deze groene long rond de binnenstad een stukje van de geschiedenis van de stad oproept. 

Samen met onze gids Christel verkennen we het gedeelte van de Boeveriepoort naar de Ezelpoort. We staan stil bij het historische en groene aspect, de creatie van het stadspark en de inspanningen van de stad Brugge om dit stukje onroerend erfgoed en erkend stadsgezicht in stand te houden.

Aanvang: om 14.00 u. stipt aan de Passantenfietsbrug, Boeveriepoort in 8000 Brugge.

Tip: de tocht duurt anderhalf uur, goede wandelschoenen worden aangeraden. Achteraf kan nog worden nagekaart bij een drankje (zelf te betalen).

Prijzen

Ticket Prijs
Leden: € 6,00
Niet-leden: € 9,00

Reserveren: is verplicht, graag ten laatste op maandag 8 mei 2023. Dit kan via 0476/611727 of via e-mail naar marc.rau@telenet.be

Betaling: door overschrijving op het rekeningnummer BE45 4760 0083 3989 van Davidsfonds Sint- Pieters met de vermelding “Gidsentocht” en de naam van de deelnemer(s).

Labels: ActiviteitCultuurstadsbezoek