Over Daguitstap naar Gent

Activiteiten

Davidsfonds Activiteiten
Ben je geïnteresseerd in taal, geschiedenis, kunst of erfgoed? Zoek op deze pagina naar een activiteit die jij interessant vindt. Wij kijken er alvast naar uit om je binnenkort te ontmoeten op één van onze activiteiten!

Activiteiten in de kijker

14 mei

Daguitstap naar Gent

Treinreis naar Gent. In de voormiddag een bezoek aan de Sint-Baafskathedraal en het prachtig gerestaureerde Lam Gods. Vanaf de middag wisselen we gidsentochtjes af met een culinair moment.

dinsdag 14 mei 2024 van 08:50 uur tot 19:55 uur

We vertrekken in het station van Brugge met de trein van 9.08 u. naar Gent. De tram gaat richting Sint-Baafskathedraal. Daar neemt onze gids, Xavier, ons op sleeptouw door het wondermooie Gent.

We starten met een bezoek aan de Sint- Baafskathedraal én het Lam Gods.

Na dit bezoek wordt het stilletjes aan tijd voor een aperitief met hapjes op een leuke locatie. Nadien vervolgen we ons bezoek aan de stad met aandacht voor grote en kleine bezienswaardigheden van vroeger en nu. Tijdens de wandeling houden we uiteraard nog halt voor een hoofdgerecht en een laatste keer voor dessert en koffie.

Afhankelijk van de goesting van de deelnemers doen we dan nog een terrasje in Gent, waarna we de trein richting Brugge nemen. Doordat het individuele treintickets zijn, hoeft de terugreis niet samen te gebeuren.

Na deze dag worden we ongetwijfeld een beetje verliefd op het mooie Gent.

Prijzen

Vertrek: samenkomst om 8.50 u. in het station van Brugge, beneden aan de trap van spoor 5.

Deelnameprijs: € 95. Deze uitstap is exclusief voor de leden van het DF-Sint-Pieters-op-den-Dijk.

Is inbegrepen in de prijs:

  • Treinreis en tramritten.
  • Gidsenbeurten: in de Sint-Baafskathedraal en in de Gentse straten.
  • Inkom in de Sint-Baafskathedraal, de crypte en de de Sacramentskapel met het Lam Gods.

Middageten: tijdens de gidsbeurt in de Gentse straten houden we drie keer halt: voor borrelhapjes en een aperitief, voor het hoofdgerecht en voor het dessert.

Reserveren: is noodzakelijk en dit ten laatste tegen dinsdag 30 april 2024. Dat kan via de knop op de elektronische nieuwsbrief, via 0476 611 727 of via e-mail naar marc.rau@telenet.be. Er zijn slechts 25 plaatsen beschikbaar, wees er dus op tijd bij. Vermeld bij je inschrijving als je voor de trein of De Lijn gratis reist of een lijnabonnement hebt zodat we dit kunnen verrekenen. Gelieve ook eventuele dieetwensen door te geven.

Betaling: nadat je de bevestiging van de inschrijving gekregen hebt, schrijf je het bedrag over op het rekeningnummer van het Davidsfonds Sint-Pieters BE45 4760 0083 3989. Vermeld op je overschrijving ‘Daguitstap’ en de naam van de deelnemer(s).

Tip: we raden comfortabele wandelschoenen aan.

Labels: Geschiedenis & ErfgoedKunst & CultuurOntspanning & OntmoetenDagevenementActiviteitCultuurBezoek met gidsWandeling met gidsLeuvenGeleid Bezoek